Skip to main contentActueel nieuws van Clave Vastgoed

Tijmen Hamerslag

Houten, 6 februari 2023

Bouw 55 sociale huurappartementen

Panta Rhei Culemborg gestart

R&R Bouw uit Veenendaal is op 9 januari gestart met het verbouwen van het kantoorpand Panta Rhei naar 55 sociale huurappartementen in opdracht van KleurrijkWonen. Het project is ontwikkeld door Clave Vastgoed. Het pand is in 2004 gebouwd in de duurzame en milieubewuste wijk Eva Lanxmeer. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen is door Clave Vastgoed een plan ontwikkeld om het kantoorpand te transformeren naar 55 huurappartementen. KleurrijkWonen heeft het project aangekocht en zal de appartementen gaan verhuren.

Na oplevering, medio 2024, biedt het gebouw ruimte aan 55 huishoudens die hier comfortabel, duurzaam en betaalbaar kunnen wonen. De ligging nabij het NS station is hierbij extra aantrekkelijk voor de nieuwe bewoners.

“Geweldig om op deze centrale plek in Culemborg, dicht bij de voorzieningen en met het station om de hoek, betaalbare appartementen aan onze woningvoorraad toe te kunnen voegen”  (Idske van der Laan, ontwikkelmanager KleurrijkWonen)

De oorspronkelijke uitstraling van het gebouw blijft waar mogelijk gehandhaafd. Door de toevoeging van onder andere de balkons is het gebouw straks wel duidelijk herkenbaar als woongebouw en krijgt het een tweede leven.

“Ik ben er trots op dat we er samen met KeurrijkWonen in zijn geslaagd om het project voor 100% in het sociale huursegment te kunnen realiseren.” (Tijmen Hamerslag, directeur en mede-eigenaar Clave Vastgoed)

Deze herbestemming en verduurzaming van het voormalig kantoorpand wordt toegejuicht door de gemeente Culemborg.

“Een oud kantoorpand ombouwen tot appartementen in een duurzaam jasje. Het past helemaal in onze ideeën over slim omgaan met onze ruimte en energiezuinige woningen.” (Monica Wichers, wethouder gemeente Culemborg”

R&R nieuwbouw uit Veenendaal is inmiddels gestart met de werkzaamheden. Interesse in de woningen? Op dit moment is reageren op de woningen nog niet mogelijk. Toewijzing van de appartementen zal later in 2023 plaatsvinden via www.woongaard.com. Om te kunnen reageren op de appartementen dient u hier ingeschreven te staan als woningzoekende.

Tijmen Hamerslag

Houten, 12 november 2021

Clave Vastgoed verwerft kantoorgebouw Culemborg voor transformatie.

Clave Vastgoed heeft onlangs het kantoorgebouw Panta Rhei aan de Godfried Bomansstraat in Culemborg aangekocht. Het gebouw is aangekocht ten behoeve van de transformatie naar circa 50 tot 55 appartementen.

Het gebouw is in 2004 gebouwd in de duurzame wijk Eva Lanxmeer. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen biedt de herontwikkeling goede mogelijkheden. Met de gemeente Culemborg is een anterieure overeenkomst gesloten waarin is afgesproken een groot deel van de woningen in het sociale- en middenhuur segment te realiseren. Clave Vastgoed werkt de plannen de komende periode verder uit waarbij het streven is om medio 2022 te starten met de uitvoering.

Wonen

Bijzonder aan het gebouw is dat er reeds bij de nieuwbouw 3 woonappartementen op de dakverdieping zijn gerealiseerd. Na de verbouwing krijgt het gebouw in het geheel een woonbestemming. Door de ligging nabij het station en het grote aantal betaalbare woningen is dit een mooie aanvulling in de overspannen woningmarkt.

Voor het project wordt samengewerkt met Rosewood Group en Berkley Investments. De verkoper is een particuliere belegger.


Tijmen Hamerslag

Houten, 8 juli 2021

Clave Vastgoed verkoopt 16 appartementen in Houten aan Credit Linked Beheer.

Het Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer heeft een overeenkomst getekend met Clave Vastgoed over de (ver)koop van 16 appartementen in het project Meester van Houten in Houten. Het betreft de transformatie van een voormalig schoolgebouw aan Beekmos 7-7a nabij NS-station Houten-Castellum. R&R Bouw start eind augustus met de uitvoering en naar verwachting worden de appartementen opgeleverd in de eerste helft van 2022.

Het gebouw is in 2005 gebouwd om tijdelijk als school te functioneren. Na terugloop van het aantal leerlingen heeft de gemeente Houten besloten tot verkoop. Clave Vastgoed ontwikkelde het plan dat bestaat uit 16 appartementen van circa 40m² tot 65m². De appartementen worden all-electric uitgevoerd waarmee een duurzame en comfortabele woning ook in de toekomst wordt gegarandeerd. Brecheisen Makelaars bemiddelde in deze transactie.

Voor starters

In Houten is een enorme behoefte aan betaalbare woningen voor starters. Dit project levert hier een mooie bijdrage aan. Na oplevering zal Credit Linked Beheer de appartementen in de vrije sector gaan verhuren. Belangstellenden in een woning kunnen zich op www.wonenopdezeplek.nl alvast registreren.